18 Ekim 2014 Cumartesi

BİR GENÇ ERKEĞİN RÜYALARI VE ANALİZLERİ (1)


Bu yazımızda 29 yaşında genç bir erkek okuyucumuzun iki rüyasını ve analizini paylaşacağım. Sembolik anlatımın zengin olduğu bu iki rüya bilinçaltı rüyalarına sahneleriyle dikkat çeker özelliklerde. Rüyanın maille yollanmasından sonra karşılıklı görüşme fırsatı bulamadığımız için bazı sorular sormam gerekiyordu. Besim figürü ve boyunda ki yaranın neyi temsil ettiğini ancak bu şekilde anlayabilirdim. Öyle de oldu. Taşlar yerine oturdu ve analizi tamamlayabildim. Belirtmeliyim ki her rüya kendi başına bir süreci anlatamayabilir. Çoğu kez, birden fazla ve farklı zamanlara görülen rüyaların toplamında analize gidilmelidir. Her rüya kişinin zihninde edindiği öneme göre mesajını verir. Bu nedenle rüyaların yazılarak kaydedilmesi aralarda ki bağlantıların kurulmasında büyük önem taşır. Analizini okuyacağınız ilk rüyanın hayal kırıklıklarının -her zaman olmasa da- kişiyi ana rahminde ki kayıtlara ve negatif enerjilere döndürdüğünü sembol diliyle açıklanmasını fark edebileceksiniz. İkinci rüya da ise toplumumuz da sıkça karşılaştığımız erkekler arası arkadaşlıkların birbirini tetikleyen enerjilerinin bilinçaltı tarafından fark edilişini ve açığa çıkışına şahit olacaksınız.

1.RÜYA
Metroda ayakkabılarımı unutuyorum. Alırım diyorum nasılsa. Metro gidiyor, başka metro geliyor. O metroda ayakkabılarım yok. Ama metro denizde. Besim de (arkadaş) metroda çalışıyormuş. Durumu ona bildirmeye gittim. Gittiğim yer eski evin orası. Vay be diyorum hala duruyor. Evet diyor (Besim) sadece bir taraf kapalı. Durumu anlatıyorum. Tamam diyor. Israr ediyorum. Beni tersliyor. Oradan ayrılıyoruz. Bulunduğumuz yer ağaçlık bir yer. Boynum soyulmuş, yanmış gibi. Bahri'ye ne olmuş boynuma diyorum. İlk önce şaşırıyor, sonra üzülmemem için bir şey yok diyor.Takma kafana. Dükkanda Sevcan'ı gördüm. Beni görünce bana doğru koşuyor. Liseden arkadaşım. Çok seviniyor. Boynuma ne olmuş diyorum. Bir şey yok diyor. Beni elimden tutup getiriyor. Issız bir yer arıyor sevişmek için bir okulun bahçesine giriyoruz. Ama çocuklar var. Sonra hah şurası olur diyor…

1. RÜYANIN ANALİZİ

Denizde işleyen metro ve kaybolan ayakkabı sembolleri gerçekten kopuk olduğu için bilinçaltından gelmektedir. Deniz ana rahmini temsil etmekle birlikte genelde yaşam enerjisi veya libido olarak ta tanımlanır. Ayakkabı ise erkek te ters enerji kaynağı anüsü enerjisini temsil eder. Metro, yani bir tür tren olan bu vasıta klasik ekolde çok yoğun çelişkili (nevrotik) yaşam enerjisini tanımlamak için kullanılan bir semboldür. Rüyada anlatılanın kişiyi geçmişe: ana rahminde ki döneme kadar geri getiren düzeyde olumsuz bir olay olduğunu anlıyoruz. İyice artan bu gerginlik hali ayakkabısını kaybetmesine neden olmuştur. Bu arada belirtmemiz gerekir ki olumsuz-negatif enerjilerin sembolleri kuş dilinin işaretleridir. Gerçekte kötü ya da iyi olarak sınıflayamayız. Zaten rüya dilinde de kötü ya da iyi yoktur. Rüya analizini yapmamızın amacı: kişiye anlaşılması gereken bir mesaj ve değiştirilmesi gereken bir inancı olduğunu fark ettirmektir.

Rüyayı görenin sıkıntısının nedeni rüyasının devamında görülen Besim figürü ile açığa çıkıyor. Çünkü Besim, rüyayı görenin arkadaşı ve akrabası olmakla birlikte (rüyayı görenin) sevdiği kız arkadaşıyla evlenecek olan kişi olmuş gerçek hayatta. Geçmişte kalan bu olay rüyayı görende üzüntü ve hayal kırıklığına neden olmuş. Zaten rüyasında da ayakkabısını bulacağını umduğu Besim, eski mahallededir (geçmişte ve olayın yaşandığı mekanda) ve sonuç itibariyle yardım etmemiş hatta terslemiştir. Bu arada ortaya çıkan boyunda ki yaranın neyi işaret ettiğini bulmamız gerekiyordu. Bulduğumuz yanıt ise oldukça ilginç bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Rüyayı görenin ana rahminde olduğu süreçte yani annesi ona hamileyken (rüyayı görenin) ağabeyi ateşli bir hastalık geçirmiş. Anne de doğal olarak strese girerek üzülmüş. Ağabeyi geçirdiği hastalık sonucu %30 oranında işitme ve konuşma kaybı yaşamış. Bu bilgi bize boyun da görünen yarayı anımsattı. Çünkü bilindiği gibi tıpta Kulak-Burun-Boğaz birlikte tedavi gören hastalıklardır. Yani kişinin yaşadığı sıkıntı, ana rahminde annesinin hissettiği tedirginlikten kaynaklanmakta. Boynunda bir anda ortaya çıkan yaranın embriyon döneminde ki zihinsel kayıtlarının bir tür izi olması muhtemelle kuvvetlidir. Çünkü anne ne hissederse rahminde ki embriyo da onu hisseder ve oluşmakta olan zihnine kaydeder. Anne adayının sağlığının her yönden korunması bu yüzden çok önemlidir. Neyse ki sonra ki sahne de beyin iyileşmek ve çözüm bulmak için iyi bir atılım yapmıştır. Karşı cinsten adı Sevcan olan bir hanım. Üstelik burada çağrışımsal dille kişiye Sev Canını demektedir.

Bir kez daha rüyaların muhteşem iyileştirici gücüne şahit olmak beni şaşırttı. Rüyayı gönderen kişi ve geçmişi hakkında bilgim olmadığını belirtmek isterim. Maille bana ulaşan bu rüyayı gönderen okuyucumuz kendisinden ismini yayımlamamak kaydıyla aldığımız izinle örnek olması amacıyla rüyasının ve analizinin yayımlamama onay vermiştir. Kendisine teşekkür ederim.