3 Kasım 2014 Pazartesi

RÜYALARINIZIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Rüyalar kadar gerçekci ve aynı zamanda anlamakta zorlandığımız başka bir gizem var mıdır acaba hayatta. Hissetirdiği gerçeklik duygusu nedeniyle büyük bir merak uyandıran rüyalar acaba gerçekte ne anlama geliyor.
İnsan ömrünün ortalama 4-5 yılı rüyada geçer. Bu süre, rüyanın, beynin saçma ve belirsiz bir kurgusu olarak kabul etmemize engel olacak kadar uzun bir süredir ve tesadüf karşılığı verilerek dahi açıklanamaz.
Ama baştan belirtmeliyim ki  rüyalar çoğumuzun inanmak istediği gibi gelecekten haber veren değil; geçmişten gelen enerjisel kayıtları semboller yoluyla açığa çıkardığı için önemlidir. Çünkü olup biteni anlamak için geçmişi bilmek, geleceği tahmin ve tayin etme kaygısından çok daha akıllıca bir yaklaşımdır. Bugünü anlamak için geçmişi bilme ihtiyacımızı farkedersek yaşamımız daha sağlıklı ve anlaşılabilir bir hale dönüşür.
Artık anlamı tanınmaz hale gelmiş evrensel eşitlik gerçeğinin, bitmek bilmeyen korkuların, savaşların, öfkelerin ve beklentilerin barışçıl ve evrensel yolla çözülmesi adına rüyalar en sağlam klavuzlardandır. Üstelik izlediğimiz sahneler öncelikle kişisel sağlığı bulabilmemiz ve iç dünyamızın dengelenmesine ışık tuttuğu için özellikle dikkate değerdir.
Yaşadığı her anı, aldığı besinleri, soluduğu havanın kalitesini, duyduklarını, gördüklerini ve daha bir çok şeyi sürekli kaydeden insan beyni ve omuriliği, RNA lar yoluyla atalarından kendisine aktarılan bilgiyi de yüklendiğinden gerçektende bir çok soruyu ve cevabını kendi bünyesinde taşımaktadır.
Ana rahmine düştükten bir ay sonra kayıtlar yapmaya başlayarak sonradan adına bilinç altı dediğimiz müthiş bir alan oluşturan insan zihni tüm bu karmaşık ve devasa hafızayı barındırır. Enerjileri, bilgileri ve deneyimleri kodlayarak depolayan bilinç altı sistemi henüz bir kurbağa larvasına benzediğimiz o dönemden itibaren kayıtlarını tutar.
Ana rahminde ki 20, 24 ve 30 günlük şeklimizin bir anatomi kitabından alınmış görüntüsü.
Antik çağ filozoflarından peygamberlere; sıradan insanlardan mucitlere; sanatçılardan kaşiflere kadar tarih boyu milyonlarca insanın önce kendilerine sonra da insanlığa katkıda bulunmalarına örnek verilebilecek bir çok rüya acaba sadece tabir mi edilmiştir? Cevabı net bir şekilde hayırdır. İnançları değiştiren ve enerjileri düzelten rüyalar hep analiz edilmişlerdir. Türkçe deyimiyle “çözümlendirilmişlerdir”. Rüyalar ancak bu yolla fayda sağlamışlardır.
Rüyaları öncelikle kendimizi keşfetmek için ele almalıyız. Çaresizce kabullendiğimiz değişmez sandığımız ‘Kader’ inanışına karşı gücümüz, çözümü bize her gece semboller ve çağrışımsal yollarla sahneleyen rüyalardır. Doğru analiz edildiğinde zihnimizde bir yerlerde düğümlenip kalmış negatif bir inancı çözmenin rahatlığıyla önce şaşırır sonra da kendimizi daha özgürleşmiş hissederiz. Bu, rüya analizinde yaşanan en doğal tepkilerden biridir.

Çok korktuğumuz bir şeyden sadece rüya analizi ve doğru bilgiyle kurtulabileceğimiz fikrine ne dersiniz? Yıllar içinde bir çok örneğini yaşadığımız bu ilham verici özelliği bile rüya analizinin tabirinden, tefsirinden farklı kılmaya yeterli değil midir?
Örnek olarak rüyanızda köpek gördünüz ve tabir kaynaklarından köpeğin "düşman" olduğunu öğrendiniz. Peki ya gerçekte o köpek sembolü size sizin hakkınızda bir şey anlatmışsa.. bilinç altınız sizde farkındalık oluşturmak amacıyla köpek sembolü ile size özel neyi, kimi gösteriyor? eğer farkına varabilirseniz yapılan analiz size ondan sonrası için ne gibi uyarılarda bulunuyor?
Tabir etmeye çalıştığınızda düşmanı bulmaya çalışacak ve belki tedbir alacaksınız. O kadar. Fakat rüyanızın size özel mesajı - analize yönelmemeniz sebebiyle- anlaşılmadan yok olup gidecek.
Falcılara veya gizemli kişilere gitmeden, batıl yollara başvurmadan ve onlardan medet ummadan size her gece ulaşan ve sizden para da istemeyen rüyalarınıza önem verirseniz elbette faydasını görürsünüz. Kişisel yaşam enerjinizin geçmişte nasıl bir temel üzerine oturduğunu farkederek bugününüzü, korkularınızı, abartılı duygularınızı, sıkıntılarınızın kaynağını evrenin sembol dili olan rüyalar ile keşfederek kişisel değişiminizi başlatabilirsiniz. Yeter ki iradi yönde istekli ve azimli olun, rüyalarınızı kaydederek doğru bir yöntemle çözümlendirmeye yönelin.
Belki de aradığınız çözüm çok aşina olduğunuz bir konudadır. Belki de mantığınız sizi nefsani şartlanmalarla oyalayıp duruyordur.
Kendinize yatırım yapın. Rüyalarınızın ne anlama geldiğini merak edin.