19 Ekim 2014 Pazar

BİR GENÇ ERKEĞİN RÜYALARI VE ANALİZLERİ (2)


2.Rüya
2. RÜYANIN ANALİZİ:
Şimdi sahne ve kişiler farklı. Ben, Enis, Enko, Vedat. Ama Vedat'ın yüzü farklı. Çok yüksek bir yerde demir çubuklara asılıyız. Vedat yan taraftan atlayıp gidiyor. Enko'da ona kızgın ben izin vermeseydim gidemezdin diyor. Sonra atlamayı düşünüyoruz. Ama çok yüksek. Uzun zaman bekledik. Sonra ufak bir çocuk kenara atlıyor. Enko'da onu görüp ondan sonra atladı. Kenar dediğim kaldırım gibi biraz yüksek. Enis'in atlayışı çok ilginçti. Geri geri uçarak atladı ve yatağa düştü yatarak. Çok rahat atladı. Sıra bana geldi. Bende kenarda laminat parke gördüm sevindim. Ve çok yakın geldi. Ayaklarımı acıtmaz diye düşündüm ve atladım. Bir şey olmadı. Enko'da o sırada çokoprens tarzı bir şey yiyor. Bir şey oldu mu sana diyorum. Hayır sadece ayağım biraz sürttü diyor.

Demir çubuklara asılı gençler sahnesi gerçekte yaşanmadığı için bilinçaltı semboldür. Demir çubuk şeklinin çağrıştıracağı ve klasik ekolde kabul edildiği gibi bu penis sembolüdür. Bu sahne, erkeklerin gruplaşma şeklinde ki arkadaşlıklarının temelinde yatan ortak paydayı anlatıyor. Birbirinden farklı tepkiler olsa da hepsi aynı noktadan hareketle (cinsel enerji) bir araya geliyorlar. Rüyayı görenin bilinçaltı bu durumu kaydetmiş ve sembolik dille anlatmıştır. Nitekim bu rüya için tekrar yazıştığımız rüyayı gören genç, arkadaşlarının enerjileri hakkında da benzer şeyler yazmıştır. Enis'in geri atlaması ve Enko'nun çokoprens (yuvarlak cisim: rahimsel, dünyevi negatif enerjilerin genel sembolü) benzeri bir şey yemesi yüksek enerjilerinin kaynağının erkekte ters-yanlış enerji kaynağı olan anüs olduğunu işaret ediyor. Aslında çok genel yaşanan bu durumun kökenleri yine masum bildiğimiz çocuk yetiştirme alışkanlıklarına dayanıyor.
Bebeklikte altını temizlemenin yanlış, abartılı sevgi gösterileriyle yapılması ilk doğru bilinen yanlıştır. Çünkü bakışlardan olsun, anne dışında birinin bebeğin altını temizlerken elinin değmesi ve hatta annenin aşırı titizliği sonucu anüsüyle ilgilenmesi olsun doğru olmayan davranışlardır. Sevgi göstermek amacıyla pipinin poponun öpülmesi, mıncıklanması ise bir başka sakıncalı durumdur. Yeri gelmişken açıklayalım. Bilindiği gibi kürtaj bir çok kültür de cinayet anlamına gelir ve yasalarla yasaklanmıştır. Dini kurallara göre ise ana rahmine düşmüş ve cenin halini almış canlının alınması da yasaklanmıştır. Yani rahme düşen canlı kısa bir zaman sonra insan sayılır ve gerçekten de o artık bir insandır.
Bebektir anlamaz deyip istediğimiz her hareketi yapmak aslında bilgisizliğimizden kaynaklanır. Anlaşılması daha kolay bir örnek verelim. 6 aylık bir bebeğin sevimli bulup poposunu veya cinsel organını öptünüz diyelim. Aynı sevgi! gösterisini o bebek 15 yaşına geldiğinde açıp pipisine veya cinsel organına yeniden yapabilir misiniz, poposunu mıncıklayabilir misiniz? Bebeğe ya da erişkin bir insana aynı ihtimamla ve saygıyla davranmalıyız. Yaratılış özellikleri nedeniyle cenin, ana rahminde ki 30. gününden itibaren her anı kodlayarak bilinçaltında depolamaktadır. Diğer bir yanlış beraber uyuma alışkanlıklarıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi kişi ancak cinsel ilişkiye girebileceği kişi ile uyumalı bunun dışında kimseyle aynı yatağı paylaşmamalıdır. Yanlış yaşta ve korkutularak yapılan sünnet de bir erkeğin hayatında sonradan büyük sıkıntılara sebep olan bir başka negatif enerji kaynağıdır. Sünnetin 2 yaşına kadar veya 9 yaşından sonra ehil bir hekim tarafından ve kesinlikle korkutulmadan yapılması en uygunudur. İslam dininin elçisi Hz. Muhammed'in tavsiyesi ve uygulaması da bu yönde olmuştur.
Sonuç olarak rüyada karşılaştığımız sahneler bize bu tür evrensel yanlışların kayıtlarını sembolik dil ile anlatırlar. Nereden bilirler veya bilinçaltı nereden bunları biliyor diye sormaya başladığınızda farkındalığınız oluşmaya başlıyor demektir. Çünkü insan öğrendiği şeyleri bilgi dağarcığı saysa da bu üst beyin diye tanımladığımız beynin %28'lik alanının işlevlerinden ibarettir. Alt beyin sistemi ise içimizde ki gerçek bilgedir. Kainatın yasalarının işlediği yer beynimizin ve onun ayrılmaz devamı olan kuyruğu omuriliğinin kendisidir. Beynimizin %72'lik alanı alt beyin olarak tanımladığımız derin ve bilge alandır. Rüyalarımız da oradan gelmekte ve bizi kişisel olarak uyarmaktadır. Rüyalarınızı yazın, onlara önem verin. Değişim ve iyileşmek için doğru bilgi, rüyalar ve onların analizlerinde saklıdır. Bu, kişisel anlamda içimizde ki beni keşfetmek için önemli bir fırsattır. 

Rüyalarınızı cinsiyet, medeni hal, yaş belirterek mail şeklinde yollayabilirsiniz. Mümkünse rüyanızı tüm ayrıntısıyla (size garip, saçma veya müstehcen gelse de) yazmanız analiz yapabilmem için çok önemlidir. Çünkü rüya dilinde ayıp, günah, iyi-kötü yoktur. Sadece sembolik ve çağrışımsal sahneler vardır.