11 Ekim 2014 Cumartesi

BİLİNÇ ALTI RÜYA ANALİZİ-3-

Bu yazımda, genç bir hanım ile rüyası üzerine yaptığımız rüya analizi seansını aktarmak istiyorum. 21 yaşında ki R. hanımın rüyası:


Teyzemlerin evindeymişim gibi hissediyorum. Duvarlar sütlü kahve renkte. Koridordayım. Koridorda kahverengi bir yolluk var. Kedim Boncuk'u arıyorum. Biraz heyecanlıyım ve meraktayım. Teyzemi görmediğim halde sadece sesini duyuyorum "Buluruz kızım, endişelenme, girmiştir bir yerlere." Bir odaya giriyorum. Koridorda sağ tarafta. Yerde kahverengi bir halı görüyorum. Pencerenin güneşlikleri çekilmiş, oda loş. Pencerenin altında sağ köşede iki tane kırlent var, biri duvara diğeri ise o  dik dursun diye altında duruyor. Belki buradadır diye yastığı kaldırdım. Kedimin kendisine çok benzer başka bir kediyle çiftleştiğini gördüm. Beni görünce diğer kediden ayrılıp ayaklarımın arasında 8 çizip dolandıktan sonra uzaklaştı.


RÜYANIN ANALİZİ Rüyada görülen evin gerçekte ki  teyzesinin evi olmayıp teyzesinin evi olarak hissedilmesi bu rüyanın bilinçaltı rüyasını olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla sembolik anlatımla geçmiş kayıtlarına dair bir açılım söz konusu. R. hanımla seansı karşılıklı yaptığımız için soru sorma fırsatım oldu. İlk sorum teyzesiyle veya varsa teyzesinin kızıyla bebeklikte, çocuklukta hiç beraber uyuyup uyumadığıydı. R. hanım teyzesiyle değil ama teyzesinin kızıyla çok yakın olduklarını, bir çok kez birlikte uyuduklarını söyledi. Böylece aradığım yanıtı bulmuş oldum. Toplumumuzda doğru bilinen masum ve yanlışlardan biri de beraber uyuma alışkanlıklarıdır. Uyurken dikkat etmemiz gereken temel kural: Cinsel ilişki yaşayabileceğimiz kişi dışında kimseyle aynı yatakta uyumamamız gerektiğidir. Masumane görünen bu alışkanlık, hiç uyumayan (alt) beyin bölümlerimiz (nefes alıp veren, kalbi çalıştıran, vücut ısısını ayarlayan vs.) devrede olduğundan tehlikeli bir durumdur. Çünkü alt beyin dediğimiz sistem her zaman kayıttadır. Uykuda bile. Özellikle derin uyku ve rüya esnasında oluşan fiziksel değişimler sırasında cinsel iç güdü aktarımı gerçekleşir. Beraber uyuduğumuz kişinin enerjisel anlamda sevgili-eş olarak algılanmasına yani alt beynine "sevgili" olarak kaydedilmesine neden olur. Çünkü rüya görülmesi esnasında erkekte penis, kadında klitoris sertleşmesi meydana gelmektedir. Fakat bu sırada insanları tanımlayan (anne, baba, kardeş, kuzen, hala vb.) beyin bölümleri devre dışı olduğundan beyin için yasak kişi, yanlış kişi tanımı da yoktur. Bu nedenle 6 aylığa kadar olan bebekler hariç kimse cinsel ilişki yaşayamıyacağı bir başka kişiyle aynı yatakta uyumamalıdır. 
R. hanımın rüyasına giren ve aradığı kedi gerçekte beslediği kedisidir ve henüz çiftleşme devresine girmemiş küçük bir yavrudur. Dolayısıyla rüya da kedilerle ile sembolize edilen kendisi ve teyzesinin kızıdır. Kedi rüya dilinde, (bu hayvanla yaşanmış farklı bir deneyim yoksa) kadının erkekte ki penisle aynı özellikleri taşıyan erektil organı "klitoris" demektir. Klitorisin kısa tanımı için:  http://tr.wikipedia.org/wiki/Klitoris

"kız kıza uyumakla bir şey olmaz" anlayışının yanlışlığını kedilerin çiftleşmesi sahnesinde görebiliriz. Beraber uyuyan kuzenler alt beyinsel anlamda birbirini sevgili kaydetmişlerdir. Uyanık olduğu zamanlarda bu cinsel iç güdü aktarımı kişinin yaşam enerjisini çelişkili ve buhranlı hale getirir. Adını koyamadığımız, kaynağını bilemediğimiz sıkıntıların kökenleri bu ve benzeri yanlış inanışlara dayanmaktadır. Ve maalesef doğru analiz ile açığa çıkıp yerine doğru bilgi konulmazsa ömür boyu bu tür negatif enerjilerle hayatımıza hakim olur. Tam bu noktada Psikiyatri ekollerinin ortak görüşü olan "Hatırlananlar değil, hatırlanmayanlar hastalık yapar" tespitini tekrar hatırlatalım. Hatırlamanızın imkanı olmadığı yerlerde rüya devreye girecektir. Yeter ki rüyalarınızı hatırlayın ve ayrıntısıyla kaydedin.

Rüyalarınızı ortalık yerde anlatmayın, özellikle enerjisine güvenmediğiniz insanlara hiç bahsetmeyin. Eğer size çok olumsuz gelen bir rüya görmüşseniz bir bardak suya anlatın ve o suyu dökün. Rüyaları ancak gerçekten eğitimli, güven veren kişilere anlatmalısınız. Rüyalar içerdikleri mesajla şahsımıza özel evrensel gerçekleri anlatırlar. Bu nedenle dahi çok değerlidirler. Rüyalarınıza önem verin. Para veya başka bir karşılıkla elde edemiyeceğiniz bilgileri edinebileceğiniz bu nadir bilgi kaynağınıza ve kendinize iyi davranın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder