11 Ekim 2014 Cumartesi

OKUYUCUDAN GELEN RÜYALAR


Blogumuz da ki çağrıya cevap verip rüyasını yollayan bir hanımın kendi ifadesiyle rüyası. Verdiği bilgiler üzerinden yaptığım rüyasının analizini aşağıda okuyabilirsiniz.


23 Eyl 2014 18:16 tarihinde "N.S." <n………..@gmail.com> yazdı:
Merhaba, ismim N. Evliyim, 25 yaşındayım.
Bu gece rüyamda anneannemin evinde fareler olduğunu gördüm. Bu arada anneannem rahmetli ve evi boştur. Anneannemin tavanından kafama büyük bir fare düştü, çarptı ve bahçeye kaçtı. Sonra baska küçük fareler de gördüm. 3-4 tane ama hepsini evden dışarı çıkardım. Çok merak ettim yorumlaya bilir misiniz?
Teşekkür ederim.

RÜYANIN ANALİZİ

Vefat etmiş, bu dünyadan göçmüş insanları görmek (sizin rüyanızda hissetmek olarak belirmiş) bilinçaltında o kişiyi suçlamayı ifade eder. Hissedilen kişinin anneanneniz olması ise, bilinçaltından genetik bir geçişi de çağrıştırıyor. 
Bebeklik ve çocukluk döneminde sizin yetiştirilmenizle ve bakımınızla ilgilenmiş olması muhtemeldir. Farelerle sembolize edilen anneannenizin enerjisinin sizin üzerinizde ki negatif etkileridir. Bu negatif etkiler bebeklik ve çocukluk döneminde zihninize kaydedilmiş anılar, anlar olabilir. Fareleri kovalamak ise bu tip geçmişe dönük negatif enerjilere karşı direnç göstermeye, hatta onlarla bir şekilde başa çıkmaya başladığınızı anlatıyor olabilir.
N. hanım, yaptığım analiz sizi tanımadan verdiğiniz bilgilere dayanıyor. Rüyanızda sizin önemsemediğiniz başka nesne veya sahneler varsa o zaman analizi de değişebilir. İhtimalli konuşmamın nedeni budur. Size önerim bu rüyanızı tüm ayrıntısıyla elinizle (kalemle) tarihini de ekleyerek bir kağıda yazmanız ve gelecek rüyaları da kaydetmeye devam etmenizdir. Sadece yazarak bile bilinçaltınızı dolduran bu tür negatif kayıtları deşifre ederek zihinsel bir rahatlama ve iyileşme yaşayabilirsiniz.
Murat İnan


N.Hanımın cevabı:
Bu rüyada örnekle gördüğümüz gibi beyin hiç bir anı kaçırmadan kaydeder. Fakat kayıt sistemi bizim hemen anlayabileceğimiz şekillerde olmayabilir özellikle bizim Bilinçaltı ve Alt beyin rüyaları dediğimiz rüya çeşitlerinde semboller ön plandadır. Sembollerle ve çağrışımsal ses-kelimelerle kodlanmış bu bilgiye Kur'an'da Mantık ut Tayr (Kuşların Sesi-Dili) denmektedir. Ayrıca Yusuf Suresinde geçen "Ehadis" kelimesi ile ifade edilen " Olay ve sözlerin gerçek mesajı" olarak tanımlayabileceğimiz bu bilgi, bizim rüya analizinde ki referanslarımızdandır. Bununla birlikte Bilimsel araştırma ve gözlemlerin sebep-sonuç ilişkisi gözetilerek ulaştığı analitik düşünce ile rüyaların iyileştirici ve farkındalık arttırıcı gücünden de faydalanıyoruz.
N. hanımın rüyası tipik bir bilinçaltı rüyasıdır. Gerçek evi görse de evde tavandan düşen fare sahnesi gerçekten kopuktur. Gerçekten kopuk olan sahneler ise bilinçaltından gelen ve analiz değeri olan sahnelerdir.
İlginize çok teşekkür ederim. Analizin doğru çocukluğum anneannemde geçti obje vb. şeyler hatırlamıyorum. Ama anneanneme cok düşkündüm. Kendisi 3 yıl önce vefat etti ve cok sarsıldım. Hala burnumun ucu sızlıyor desem yeridir. Tekrar ilginize Teşekkürler hoscakalin;)

Bu rüya bizi 'Çocuk yetiştirmek' konusunda doğru bilinen yanlışlara yöneltmektedir. Özellikle ana rahminde geçirdiğimiz süreç hayati bir öneme sahiptir. Bu süreçte hem beden-beyin ve omurilik, hem de zihinsel kayıtlar şeklinde duygusal zihin temellerimiz oluşur. Anne adayının fiziksel ve psikolojik yönden hoş tutulması, doğru beslenmesi gereken hamilelik dönemi ve doğumdan sonra ki ilk 2 yıllık süreç insanın gerçek ve temel eğitimini anneden aldığı yegane dönemdir. Hem annenin hem de bebeğinin sonra ki yaşamlarında son derece etkili olan bu sürecin negatif etkileri -eğer onları farkedip düzeltmezsek- ömür boyu zihnimizde kalacaktır. Bu konuda Hocam Psikiyatrist Doç. Dr. Nusret Kaya ile 2012 yılında yaptığım bir röportajı linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

http://www.psikoestetik.com/evrensel-esit-kuyruklu-canli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder